Девојче со цветно гранче
Лик со израз на чистота надополнета со нежно цветно гранче ставено во чаша за да потрае уште малку, коешто авторот го нашол при една ноемвриска прошетка во паркот. 
icon
ArtWork
Женски акт во сино и бело
                                                            
icon
ArtWork
Девојче со гулаб
Во метафизиката на тишината, нежноста и добрината на дланка ја канат чистотата. Не доаѓа гулабот по храна. По љубов иде. 
icon
ArtWork
Пегаз
Од небото како да се спушта Пегаз, симбол поетски... 
icon
ArtWork

Следете не